Zug säger „ja“ till Crypto för framtida skattebetalningar

Zug – en av regionerna som tillhör Schweiziska edsförbundet – har meddelat att invånarna kommer att kunna betala sina skatter i antingen bitcoin eller Ethereum från och med nästa år.

Zug – Vill du betala din skatteregning med digital valuta?

Zug är en del av Schweiz kärleksfullt kallad “ Crypto Valley „, som har fått sitt smeknamn tack vare de många bitcoin-, crypto- och blockchain-startups som regionen för närvarande rymmer. Området har fått sitt namn från Silicon Valley, den del av norra Kalifornien som för närvarande fungerar som hem för många av världens ledande teknikföretag inklusive Google, Apple och Facebook, bara i stället för bostadstekniska företag, är Crypto Valley helt ägnad åt blockchain och kraften hos digitala tillgångar.

Nyheten är stor i den meningen att Bitcoin Profit och kryptovalutor ofta är reserverade för spekulativ handel. Ursprungligen var de utformade för att potentiellt ersätta fiatvalutor och tillåta användare att köpa både varor och tjänster, även om den här drömmen fortfarande är långt ifrån en verklighet trots att bitcoin har funnits i över tio år vid denna tidpunkt.

Problemet är att många av dessa kryptovalutor förblir extremt volatila för prisförändringar. De kan klara sig extremt bra ett ögonblick och sedan drabbas av dramatiska droppar nästa. Detta inträffade nyligen med bitcoin, världens största kryptovaluta efter marknadsvärde. För andra gången på flera veckor passerade tillgången nyligen tröskelvärdet på 12 000 dollar , vilket fick många handlare att tro att det senaste motståndsmärket skulle bli ett minne blott.

Tyvärr var detta inte fallet, eftersom hoppet inte varade. Nu har tillgången fallit mer än 1000 dollar till det höga intervallet 10 000 dollar trots att den inte sjunkit under 11 000 dollar på flera veckor.

Många företag och företag är inte villiga att ta en chans att de kan förlora pengar genom att acceptera krypto som betalningsmetod. Säg till exempel att du köper varor till ett värde av 50 USD från en butik med bitcoin, men i morgon sjunker tillgångens pris, vilket gör att $ 50 mer som $ 30. Medan du fortfarande går iväg med allt du har köpt, sitter butiken fast och hanterar en förlust på 20 USD. Återförsäljare och företagsägare är sannolikt inte villiga att acceptera ett sådant öde, varför så få kommersiella företag accepterar krypto som kontant motsvarande.

Så tanken att man nu kan betala oavsett skatteräkningar som har samlats i krypto är ett stort steg framåt. Zug har meddelat att användare kan betala sina räkningar med krypto med början i februari 2021. Summar på upp till $ 110 000 kan tas om hand via kryptobetalningar.

Alltid få sina pengar värda

Heinz Tannler – finansdirektör för Zug-administrationen – kommenterade i en intervju nyligen:

Vi tar ingen risk med denna nya betalningsmetod, eftersom vi alltid får beloppet i schweiziska franc, även om betalningen sker i bitcoin eller eter.